ELEVATOR PITCH: DE ZEVEN BESTE TIPS!

ELEVATOR PITCH: DE ZEVEN BESTE TIPS!

ELEVATOR PITCH

Een elevator pitch is een korte en bondige presentatie in de vorm van een verhaal. Als je een potentiële klant wilt overtuigen van jouw kwaliteiten dan moet je een goed verhaal kunnen vertellen. Het is de korte tijd die je is gegeven om iemand op weg naar boven of naar beneden in de lift te overtuigen. Dat is een vrije vertaling van een elevator pitch. Deze moet net zo duidelijk zijn als de boodschap op jouw website. Je kunt op mijn homepage lezen wat je daarmee kunt bereiken.

Een overtuigende presentatie

Een elevator pitch is dus een overtuigende presentatie waarmee je jouw passie, jouw plan of jouw idee aan bijvoorbeeld een potentiële klant vertelt. Je moet dus zijn volle aandacht hebben en hem overtuigen. En hopelijk kunnen jullie later het gesprek op een ander moment voortzetten. Wat heb jij die klant te bieden? Waarom moet hij jouw hebben en niet bij iemand anders zijn? Maak hem duidelijk wat jouw passie is! Meer daarover kun je lezen in mijn post passie en hoe vind je die van jou?

In jouw elevator pitch vertel je; wie je bent, wat je doet en hoe je het doet, wat je te bieden hebt en met wie je eventueel samenwerkt om dat te realiseren. Een goede voorbereiding, er vooraf goed over nadenken, is daarom van groot belang.

elevator pitch

Zeven tips voor jouw Elevator Pitch:

  • Zorg voor een goede intro of opening. Trek direct de aandacht van je klant met een goede en pakkende binnenkomer.
  • Houd het kort. Vertel wat je te zeggen hebt zo concreet mogelijk. Kun je jouw verhaal niet kwijt in een korte tijd dan is het waarschijnlijk geen goed verhaal.
  • Zorg dat je jouw pitch is afgestemd op jouw doelgroep.
  • Luister vol aandacht naar de ander. Je ontdekt zo eerder wat zijn behoeften zijn. Hoe jij erop kunt inspelen.
  • Ben overtuigd van, en geloof in jezelf. Straal dat ook uit want als jij jouw verhaal niet overtuigend kunt brengen, waarom zou iemand anders het dan geloven?
  • Benadruk in je laatste zinnen waarom jij diegene bent naar wie de klant op zoek is.
  • Vraag om nogmaals contact te mogen opnemen om zo een en ander nog meer te kunnen verduidelijken.

Je kunt geweldige dingen gaan doen!

contact

DE NIEUWSBRIEF VAN ITVENLO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt, af en toe, aanbiedingen, nuttige informatie, updates en meer!