DE ZES STAPPEN VOOR EEN WEBSITE LATEN MAKEN!

DE ZES STAPPEN VOOR EEN WEBSITE LATEN MAKEN!

DE ZES STAPPEN VOOR EEN WEBSITE LATEN MAKEN!

Een website laten maken. Hier beneden vind je de zes stappen die we zullen doorlopen bij het bouwen van jouw website.

Informatie verzamelen

De eerste stap bij het ontwerpen van een succesvolle website is het verzamelen van informatie. Ik ga je daarom eerst vragen stellen. Zo kan ik de behoeften van jouw klanten begrijpen. Wat is het doel van de website? Wil je alleen informatie verstrekken, een dienst leveren of een product verkopen. Misschien wel een complete webwinkel. Wat hoop je te bereiken? Twee van de meest voorkomende doelen zijn; geld te verdienen en/of informatie delen. Wat is jouw doelgroep? Het is handig en verstandig om een profiel te maken van de persoon of klant die jouw website komt bezoeken. Dit zal helpen bij het bepalen van de stijl. Welk soort informatie zoekt jouw doelgroep? Zoekt deze groep specifieke informatie, een bepaald product of een dienst?

Planning

Met behulp van bovengenoemde informatie stellen we samen een plan op voor jouw website. Een lijst van alle hoofd- en sub onderwerpen van de website (indien van toepassing). Dit geeft ons inzicht over de inhoud van de website. Dit is essentieel voor het opzetten van een consistente en eenvoudig te begrijpen navigatie op de website.  Dit is ook het moment waar we beslissen welke technologieën moeten worden geïmplementeerd. Denk aan interactieve formulieren, het CMS (content management systeem) WordPress met het Thema. Ook welke plug-ins gebruikt gaan worden.

Ontwerp

Op basis van de verzamelde informatie bepalen we de ‘look en feel’ van de website. De doelgroep is een van de belangrijkste factoren die hier in overweging wordt genomen. Een website die gericht is op tieners zal er anders uitzien dan een website voor een adviesbureau. We kijken naar de elementen zoals het bedrijfslogo. De te gebruiken kleuren om de identiteit van jouw bedrijf op de website te versterken. Het belangrijkste is dat je, je kunt vinden in het basisontwerp. In deze fase is communicatie van cruciaal belang. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke website past bij jouw behoeften en jouw smaak. We werken op deze manier samen en wisselen ideeën uit. Nadat het ontwerp is goedgekeurd kan de ontwikkeling, het feitelijke bouwen van de website beginnen.

 

een website laten bouwen

Ontwikkeling

Dit is waar de website zelf wordt gemaakt. We nemen alle grafische elementen van het prototype en gebruiken ze om de functionele website te maken. We bepalen de inhoud of content en verspreiden deze op de website. Je kunt eventueel nog suggesties doen voor aanvullende wijzigingen of correcties. De website krijgt zijn vorm en wordt ontwikkeld op basis van de behoeften en wensen van jou en jouw klanten.

Testen en afleveren

De laatste details worden afgerond en dan wordt de website getest. We testen zaken zoals de volledige functionaliteit van formulieren en andere interactieve elementen. We testen op compatibiliteitsproblemen zodat de website is geoptimaliseerd voor de meest recente browserversies. Na de laatste goedkeuring wordt de website opgeleverd. We uploaden de bestanden naar de server. Dit omvat ook het installeren en configureren van WordPress samen met de essentiële plug-ins om de site te verbeteren en te beveiligen. We testen opnieuw om ervoor te zorgen dat alle bestanden correct zijn geüpload en de website nog steeds volledig functioneel is. Dit is de officiële lancering van jouw website zoals deze zichtbaar zal zijn voor het publiek.

Onderhoud

Fantaistisch! je hebt een website laten maken. De ontwikkeling van uw website is echter niet noodzakelijkerwijs klaar. Een manier om bezoekers steeds terug op jouw website te brengen is om regelmatig nieuwe inhoud of producten aan te bieden. Ik kan je helpen of met je samenwerken om de informatie op jouw website bij te werken. Verder kan ik voor het onderhoud van de website zorgen. Denk aan updates van WordPress, het thema, plug-ins en de beveiliging. Dit zijn allemaal continu processen waarvoor je mij kunt inhuren.

Conclusie

Een website laten maken? Zoals je hebt kunnen lezen is een website ontwerpen, bouwen of maken een heel proces. Dit is goed want het zet je aan eens goed over een aantal onderwerpen na te denken. Jouw website vertelt immers jouw verhaal, een verhaal waard om verteld te worden. Een mooie afspiegeling van wat jij wilt bereiken met jou passie. Je website wordt jouw visitekaartje op het Internet. Het wordt de basis voor al jouw activiteiten op de sociale media.

Meer lezen?

Standaard zorg ik voor een goede On Page SEO. Over Off Page SEO en andere SEO technieken, om jouw website hoger te laten scoren in Google, heb ik ook geschreven. Lees meer hierover in het artikel Beter gevonden worden door Google. Wat ook interessant voor je kan zijn, zijn mijn tips voor een goede elevator pitch richting jouw klant.

Je kunt geweldige dingen gaan doen!

contact

DE NIEUWSBRIEF VAN ITVENLO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt, af en toe, aanbiedingen, nuttige informatie, updates en meer!